Tattoo removal Tattoo removal Tattoo removal
EN | FR | NL

Dé-tatoeage met laser:

Na een serieuze analyse en lange overwegingen, hebben we beslist om een dienst voor dé-tatoeage met laser aan te bieden.

De reden voor deze beslissing is om onze klanten de kans te geven om een ongewenstte spoor van het verleden of een tatoeage van slechte kwaliteit te verwijderen of om een oude tatoeage te kunnen overdekken met een nieuwe van professionele kwaliteit.

Daarom is onze keuze gegaan naar de nieuwe generatie Q-Switch lasers. Dit is een pigmentlaser die toelaat om een tatoeage te verlichten of helemaal te verwijderen doordat het pigment zelf te vernietigen.

Twee leden van ons ARKEL team hebben een speciale opleiding om te dé-tatoeëren gevolgd in Luxemburg.

Hoe gaat het in zijn werk ?

De laser produceert korte intense lichtgolven die door de verschillende lagen van de huid gaan om alleen te worden geabsorbeerd door het inktpigment van de tatoeage. De energie van de laser veroorzaakt fragmentatie van het pigment in kleinere partikels die door de macrophagen worden gefagositeerd en gemetaboliseert door het lymfatisch systeem. De pigmenten worden zo uit het lichaam verwijdert.

Elke kleur heeft een eigen golflengte en heeft daardoor een aangepast laserinstelling nodig om de in de huid ingebedde pigmenten beter te verwijderen. De laser richt zich scherp op de pigmenten van de tatoeage zonder de omliggende huidcellen of het natuurlijk huidpigment te beschadigen.

Kunnen alle tatoeages verwijderd worden ?

NEEN ! Want pigmenten zoals wit, geel, en groen, kunnen niet helemaal verwijderd worden.

Maar de meeste kleuren kunnen zodanig verlicht worden dat het terug mogelijk wordt de zone te bedekken met een nieuwe tatoeage van hoge kwaliteit.

De laser presteert daarentegen zeer goed bij de kleuren zwart, bruin en blauw. Hoe donkerder het pigment hoe efficiënter de laser is op deze.

Men kan dus stellen dat de tatoeages waarop de laserbehandeling het meeste effect heeft: de donkere en zwarte tatoeages; oude en de "home made" tatoeages.

De dé-tatoeëerder kan dus een test voorstellen op een zone van de tatoeage als zij denkt dat het een moeilijk verwijderbare tatoeage betreft.

Hoeveel tijd neemt dé -tatoeëren in beslag ?

Het is moeilijk op voorhand uit te maken hoeveel beurten er nodig zijn want dit hangt af van verschillende factoren: de grote, de plaats, het gebruikte pigment, de diepte van de tatoeage, en het immuniteitsysteem van de persoon. Een kleine tatoeage "zelf gezet" zal maar 3 tot 4 beurten nodig hebben, maar een professionele realisatie van grote afmetingen zal minstens een tiental of meer beurten vragen.

De inkt moet laag per laag worden verwijderd, want het is belangrijk de eerste keer niet te diep te gaan om de huid niet te beschadigen en zo littekens te veroorzaken. Ook moeten de zon, zonnebanken en UV licht tijdens de behandeling vermeden worden.

Het definitief verwijderen van een tatoeage heeft meerdere beurten nodig met ruime periodes van minstens twee maanden tussen ten einde de inkt de kans te geven helemaal door het organisme opgenomen te worden.

Het is dus belangrijk geduldig te zijn !!!